کشت کم خیار چنبر در شهداد!

خاک و کود

این گیاه در طیف وسیعی از انواع خاک ها کشت می شود اما تنها در خاک های حاصلخیز که دارای مواد غذایی آلی و معدنی کافی باشند بهترین نتیجه را می دهند و خاک عمیق و منفذ دار برای رشد آنها مناسب است. کود  پتاس در تشکیل میوه تأثیر زیادی داشته و مقدار و نوع کود نیز بستگی به حاضلخیزی و نوع خاک دارد. مناسبترین PH  در خیار چنبر6 تا 7 است که اگر این گیاه در خاک های اسیدی کشت شوند محصول آن کاهش می یابد و برگ های آن به رنگ زرد مایل به سبز در می آید.از کود مرغی نیز میتوان به میزان کم به همراه کود دامی استفاده کرد.

 داشت

این گیاه در مقابل سرما حساس بوده و طالب گرما می باشد به همین دلیل باید کشت آن در مناطقی با آب و هوای نسبتاً گرم صورت گیرد. دمای بالا برای جوانه زنی در مراحل رویشی و زایشی گیاه لازم بوده و حداقل دما برای جوانه زنی خیار چنبر15 درجه سانتی گراد و برای رشد و نمو نیز بالای 25 درجه سانتی گراد می باشد. میزان دمای کم در شب باعث می شود طعم، مزه و شکل ظاهری میوه غیر طبیعی شود و همچنین میوه های کوچک آن از گیاه جدا شوند. حداکثر دمای لازم برای رشد خیار چنبررا  38 تا 40  درجه سانتی گراد است.

/ 0 نظر / 70 بازدید