پایگاه اطلاع رسانی ،مشاوره و راهنمایی کشاورزان و دوستداران علم کشاورزی در وسیع ترین بخش ایران
نویسنده : سعیدمومن زاده خبیصی - ساعت ۱٠:٠۱ ‎ب.ظ روز ۱۳٩۱/۳/۱٩
 

در ایران علاوه بر مرکبات به سایر درختان  زردآلو، گیلاس، اوکالپتوس و … پسته، انار، توت، حمله می کند. ولی بیماری در همه گیاهان اهمیت ندارد، بیماری در خوزستان وسایر مناطق گرمسیری اهمیت دارد در فارس گاهی روی سیب نیز دیده شده است. در شهرستان جهرم به شدت درخت توت را مورد حمله قرار میدهد.

عامل بیماری قارچ Nattrassia mangiferae است.

y23eb5bmrwqp6tsw8dk.jpg
tuh5v8dcmb419sbsr46.jpg


2wd2ng2b30el9e01u1o.jpg

قارچ بیشتر از محلهای آفتاب سوخته و قسمتهایی ازدرخت که در معرض آفتاب وگرمای شدید است وارد می‌شود. علائم به صورت ورقه‌ورقه شدن پوست که زیر آن پودر سیاه رنگ (آرترو کنیدیم ) قارچ است دیده می‌شود، قارچ پیکنیدیم نیز تولید کرده که در بافت گیاه تشکیل شده و اهمیت چندانی ندارد، معمولاً قارچ در دمای زیر 30 درجه سانتیگراد خسارت نمی‌زند.پس باتوجه به دمای شهرستان شهداد اهمیت این بیماری دوچندان خواهد بود  وباید درزمینه پیشگیری باغ های تازه تاسیس ومبارزه  درباغ های قدیمی که  عامل بیماری وارد شده اطلاعات کافی بدست آوریم.

نحوه کنترل وتوصیه ها درادامه:

کنترل شیمیائی :
اکسی کلرور مس (کوپراویت )
WP35% به میزان 5 در هزار

ضد عفونی خاک خزانه با متیل برو ماید و D-D و واپام

توصیه:
1- تقویت درختان بخصوص در مقابل تنشهای آبی وآفتاب سوختگی
2- حذف شاخه‌های آلوده
3- در صورت امکان اجتناب از کشت ارقام پرتقال، لیمو، نارنگی گریپ فروت و نارنج که حساسیت بیشتری دارددرمنطقه یادرباغی که نشانه هایی از بیماری  مشاهده شده.
4- بهداشت باغ (خروج چوبهای آلوده )
 

   5 -تهیه خزانه سالم با استفاده از خاک بکر



 
 
 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد
تماس با ما

.