پایگاه اطلاع رسانی ،مشاوره و راهنمایی کشاورزان و دوستداران علم کشاورزی در وسیع ترین بخش ایران
گز خبیصی (تکابی) را به چه قیمتی برداشت میکنیم!!!
۱۳٩۳/۸/٢۱ ساعت ٧:٤٧ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

شیرابه (مان) مترشحه از ساقه های جوان درختچه گز که اصطلاحاگز انگبین نامیده می شودازمعروفیت خاصی برخوردارو از دیر باز نقش مهمی در اقتصاد خانوارهای محلی که از درآمد پایینی نیز برخوردار می باشند داشته است. گزانگبین که دربین مردم به ویژه افراد مسن تر بعنوان گز خبیصی (گز شهداد) معروف است یکی ازمهمترین پتانسیل های اقتصادی این عرصه ها می باشد.

امروز که جهت مسئله ای به منطقه روستای حجت آباد و شورآباد رفته بودم از نزدیک شاهد برداشت این محصول منحصر بفرد بودم که از نوع برداشت تعدادی از عزیزان روستا بسیار متاثر شدم!!!. اول از نوع برداشت این محصول که اصلا" بهداشتی نبود و نیاز هست دوره آموزش برداشت مناسب به این عزیزان از سوی مرکز بهداشت و جهادکشاورزی برگزار شود و کشاورزان و عزیزانی که به دنبال برداشت هستند به بهترین روش این عمل را انجام دهند و مسئله دوم این موضوع بود که آنها با شکستن سرشاخه ها و شاخه های دارای گز مبادرت به برداشت میکردند که بسیار جای نگرانی برای ادامه زندگی درختان گز هست و امیدواریم مسئولین مربوطه اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند. در ادامه تصاویری از شاخه های شکسته و محصول گز بر روی شاخه ها قرار داده شد.{ در همین مدت کوتاه که در منطقه بودم سعی کردیم با اتفاق دوستان روش مناسب برداشت را به عزیزان اموزش دهیم، اما این امر نیازمند آموزش همگانی و بیشتر هست}.

اطلاعات بیشتر از گز خبیص : http://saeedshahdady.persianblog.ir/post/61/


برچسب‌ها:

 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد
تماس با ما

.