پایگاه اطلاع رسانی ،مشاوره و راهنمایی کشاورزان و دوستداران علم کشاورزی در وسیع ترین بخش ایران
آنچه از ضایعات نارگیل (کوکوپیت)، ضایعات نخـل (پالم پیت) باید بدانیم!
۱۳٩۳/٦/۱٩ ساعت ٩:٤۳ ‎ق.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

در مورد پالم پیت که توسط آقای محمد جعفری فعال حوزه کشاورزی تولید میشود و آزمایشی از مواد تولیدی مورد تایید مرکز تحقیقات کشاورزی در اختیار نویسنده وبلاگ قرار دادند(کوکوپیت=محصولی که از ضایعات نارگیل بدست می آید، محصول=تولیدی ضایعات نخل توسط آقای جعفری- {مقایسه دو تولید}) و نیاز به آزمایشات بیشتر در مورد محصول همچون میزان نگه داری آب در پالم پیت و ماندگاری و فاقد هرگونه بیماری بودن دارد! ضمن نگرانی از نبود بازار مناسب برای فروش خود افزودند: تا بحال از پالم پیت تولیدی جهت کشت گلخانه ای گوجه فرنگی و توت فرنگی مورد استفاده قرار گرفته و مورد خاصی مشاهده نشده!.

بررسی چند مقاله در همین مورد:

عنوان مقاله:  بررسی امکان بهره گیری از ضایعات سلولزی به عنوان جایگزین پیت ماس در بستر کشت گیاه برگ زینتی آگلونما (Aglaonema commutatum Cv. Silver Queen)

کاربرد ضایعات نخل خرما به عنوان جایگزینی برای کوکوپیت در کشت هایدروپونیک توت فرنگی

کاربرد ضایعات نخل خرما به عنوان جایگزینی برای کوکوپیت در کشت های هدروپونیک توت فرنگی

 در ادامه توضیحاتی در مورد کوکوپیت قرار داده شد:


به طور کلی میتوان گفت خاک کوکوپیت بستر کشت هیدرو پونیک وبهترین بستر رویش بذر، قلمه، انواع پیاز و نشاء میباشد و دارای این خواص میباشد:
• دارای تخلخل هوایی حتی در زمان اشباع شده از آب ظرفیت نگهداری بسیار خوب آب(هر قالب فشرده 5 کیلو گرمی دارای حجم 60 لیتر میباشد) 
• کاهش زمان جوانه زنی و رشد سریع ریشه 
• فاقد علف هرز و هر گونه بیماری ناشی از خاک
• موجب افزایش رویش بذر, ریشه، گل و میوه در گیاهان می شود
• ماندگاری بیشتر و...
• ظرفیت نگهداری بسیار خوب آب (7 تا 10 لیتر آب)
• حفظ کیفیت گیاه بخصوص در شرایط آب و هوایی خشک تا زمان فروش حفظ
• بهینه سازی آبیاری (عدم نیاز به آبیاری مکرر)
• تخلخل هوایی بسیار خوب
• کاهش زمان جوانه زنی ورشدسریع ریشه
• فاقدعلف هرز وهرگونه بیماریهای ناشی از خاک
• ماندگاری کوکوپیت (5 - 4 سال)
• دارا بودن PH ایده آل (5/6 - 6/5)

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

مزایای استفاده از کوکوپیت :

۱- تخلخل هوایی عالی:
الیاف نارگیل حتی زمانیکه از آب اشباع شده باشد تخلخل هوایی بسیار خوبی را دارا بوده و با کاربرد صحیح موجب افزایش رویش بذر, ریشه، گل و میوه در گیاهان می شود. این نتایج در بخش صیفی بخصوص گوجه فرنگی و نیزدر بخش تولید گلهای شاخه بریده بخصوص گل رز و گل لیلیوم و در بخش کاشت بذر درخت و درختچه قابل توجه بوده است.

۲- ظرفیت نگهداری بسیار خوب آب:
ظرفیت نگهداری آب در هر قالب کوکوپیت فشرده ۷ تا ۱۰ لیتر آب بوده و رطوبت را بیشتر از پیت موس به خود جذب و گیاه به سرعت رشد می کند و کیفیت گیاه را بخصوص در شرایط آب و هوایی خشک تا زمان فروش حفظ می نماید.

۳- آبیاری بهینه:
کوکوپیت بر خلاف پیت موس رطوبت را حتی از یک هوای خشک جذب میکند این سهولت خیس شدن و خصوصیت زهکشی سریع الیاف نارگیل بدان معنی است که الیاف نارگیل نیازی به آبیاری مکرر و در فواصل کوتاه ندارد . این امر منجر به کاهش مصرف کود و هزینه کمتر آبیاری میگردد.

۴- کاهش زمان جوانه زنی (Germination) و رشد سریع ریشه:
کیفیت ذاتی الیاف نارگیل, در دسترس بودن آب و هوای بهینه برای ریشه دارنمودن سریع و تکثیر ایده آل گیاه می باشد. در بسیاری از موارد این امر منجر به سرعت بیشتر ریشه دارشدن قلمه ها در طول سال و نیز استفاده بهینه از فضای گلخانه و تجهیزات می گردد.

۵- فاقد علف هرز و هرگونه بیماریهای ناشی از خاک:
کوکوپیت به دلیل آنکه الیاف نارگیل (Coir ) بالاتر از سطح زمین رشد می کند ، هیچگونه بذور علف هرز و بیماریهای ناشی از خاک را به همراه ندارد.

۶- ماندگاری کوکوپیت:
کوکوپیت برخلاف تمامی رقبایش, دیرتر از بین میرود و به علت دارا بودن ماده چوبی (Lignin) به مقدار ۴۵% این اطمینان را به وجود می آورد که در محیط های کشت به خوبی به مدت زمان طولانی باقی بماند.
الیاف کوکوپیت در خاک به مدت ۵ – ۴ سال باقی مانده و از تراکم و فشردگی ذرات خاک جلوگیری کرده و محل مناسبی را برای رشد و توسعه ریشه فراهم می نماید.

۷- محدوده PH ایده آل:
کوکوپیت دارای PH ایده آل بین ۵/۶ تا ۶/۵ بوده و به خنثی نمودنPH خاک های قلیایی کمک می کند و موجب جذب مناسب مواد غذایی به ریشه خواهد شد.

۸- جایگزین مناسب:
بهترین جایگزین مناسب برای پیت موس , پشم سنگ , ورمیکو لیت , پرلیت , سنگ خلل و فرج دار (Pumice) , خاک رس منبسط شده میباشد.

نحوه استفاده از کوکوپیت
هر قالب کوکوپیت را در ظرفی محتوی ۱۰-۸ لیتر آب (جهت غنی تر نمودن کوکوپیت میتوان همراه آب مواد غذایی نیز اضافه نمود.) قرار داده و پس از جدا شدن الیاف از هم به صورت خالص یا به همراه پرلیت مورد استفاده قرار میگیرد.
حجم حاصل از باز شدن الیاف هر قالب تا ۵۰ – ۶۰ لیتر خواهد شد.

منبع:

http://nargil.ir/

http://mygreengarden.blogfa.com/ 



 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد
تماس با ما

.