پایگاه اطلاع رسانی ،مشاوره و راهنمایی کشاورزان و دوستداران علم کشاورزی در وسیع ترین بخش ایران
سرخرطومی برگ یونجه و مبارزه!
۱۳٩۳/٥/۳۱ ساعت ٥:٠٩ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

سرخرطومی برگ یونجه را چگونه کنترل کنیم؟
الف ) مبارزه زراعی :
برای مبارزه زراعی میتوان چین اول یونجه را به جلو انداخت ، در نتیجه این عمل تعداد زیادی لارو که هنوز کامل نشده‌اند از بین خواهند رفت. 
ب ) مبارزه شیمیایی :
در مبارزه شیمیایی با این آفت باید دو نکته اساسی را مورد توجه قرار داد ،
۱) موقع سمپاشی
۲) نوع حشره کش 
بهترین موقع مبارزه با این آفت اوائل بهار و مصادف با بوته های نورسته ۱۰ سانتیمتری یونجه می‌باشد. سمپاشی باید قبل از تاثیر موثر لاروها به گیاه انجام گیرد. سموم بکار برده شده علیه این آفت باید علاوه بر دارا بودن تاثیر کافی ، دوام زیاد نداشته باشند. تا از نظر باقیماندن روی یونجه یا سایر گیاهان علوفه‌ای ، ایجاد اشکال ننماید. 
▪ نوع حشره کش : در حال حاضر سموم زیر برای مبارزه با این آفت توصیه می شود: 
۱) اکامت ( اتریمفوس ) ، امولسیون ۵۰ درصد به میزان یک لیتر در هکتار. 
۲) فوزالن ( زولن ) ، امولسیون ۳۵ درصد به میزان ۵/۲ لیتر در هکتار
۳) مالاتیون ، امولسیون ۵۷ درصد به میزان ۳ لیتر در هکتار
۴) سومین ( کارباریل ) ، پودر و تابل ۸۵ درصد به میزان ۳ کیلوگرم در هکتار 
معمولا با یک نوبت سمپاشی آفت کنترل می شود. ولی درصورت بارندگی و بالا بودن تراکم آفت ، سمپاشی دوم نیز توصیه میشود. و بایستی آخرین سمپاشی ۱۵ الی ۲۰ روز قبل از برداشت انجام گیرد.



دانلود لیست سموم مجاز در ایران
۱۳٩۳/٥/۳۱ ساعت ٤:۳٦ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )


برچسب‌ها:

نرم افزار بیماریهای مهم مرکبات
۱۳٩۳/٥/٢٧ ساعت ۸:٠٦ ‎ق.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

منبع:insectology.ir



احیای اراضی، توسعه فضای سبز و برداشت اقتصادی با درخت سنجد در سیرچ
۱۳٩۳/٥/٢٤ ساعت ۱٠:٠٢ ‎ق.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

سنجد دارای مصرف خوراکی و دارویی بوده و در احیای اراضی و توسعه فضای سبز نقش ارزشمندی دارد و علیرغم مزایای ذکر شده متاسفانه در زمینه بازاریابی و توسعه فرهنگ مصرف این محصول اقدامات مناسبی صورت نپذیرفته است. و با توجه به سازگاری این گونه باغی به شرایط اقلیمی و محدودیت های کم آبی و حتی تحمل اراضی با محدودیت های آهک و حاصلخیزی فقیر سنجد ، یک گونه متحمل و ارزشمند محسوب می شود.

 محصول تولیدی در منطقه سیرچ از کیفیتی مناسب برخوردار است به این دلیل بود که لازم دیدم به این محصول باغی بپردازم لطفا" در ادامه بیشتر از روش های تکثیر و... با ما همراه باشید:



جزوه راهنمای سموم در ایران (آفت کش و ...)
۱۳٩۳/٥/٢٢ ساعت ۸:٢٩ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

فرمولاسیون،تاریخ ثبت،نحوه اثر،موارد مصرف در ایران،راهنمای مصرف،احتیاط‌های لازم،ملاحظات زیست محیطی برگرفته از وبلاگ گیاه پزشکی 20


برچسب‌ها:

فرمولهای مبارزه با جوندگان و طرز تهیه آنها
۱۳٩۳/٥/٢٢ ساعت ۸:۱٩ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

 رعایت کامل اصول زراعی:

برای جلوگیری از خسارت موش ­ها مخصوصاً در باغات و مزارع صیفی، پاک کردن مزارع از علف هرز یا زدن شخم عمیق در پائیز اهمیت زیادی دارد و از تراکم موش­ ها در بهار خواهد کاست.

محل زندگی موش­ ها:

انتخاب سم بایستی بر حسب محل زندگی موش­ ها باشد. اگر مبارزه در صحرا و دور از آبادی انجام می­ شود،‌ انتخاب نوع سم آسان است ولی اگر همین موش در محل زندگی انسان و شهرها دیده شود باید حتماً از سمومی که برای انسان و دام بی خطرند استفاده شود. مثلاً موش خانگی وقتی که به مزارع حمله می کند می توان از سموم فسفوردوزنگ به نسبت 3% استفاده کرد ولی اگر این موش در منازل دیده شود باید از سموم بی خطر مانند ترکیبات وارفاین، کومارین و برمولین و غیره استفاده کرد.

فرمول­ های مبارزه با جوندگان و طرز تهیه آنها در ادامه مطلب:


برچسب‌ها:

روش های صحیح سمپاشی درختان و مزارع و ...
۱۳٩۳/٥/٢۱ ساعت ۱۱:۱۱ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

به طور کلی می توان جاندارانی را که به گیاهان خسارت وارد می سازند، به ۳ گروه علفهای هرز، عوامل مولد بیماری و آفات تقسیم نمود. حشره کشها بیشتر از طریق هوا، آب و خاک وارد محیط زیست می شوند. حشره کشها با ذرات ریز سمپاشی یا تبخیر از خاک یا آب وارد اتمسفر می شوند. در طول سمپاشی فقط مقدار کمی از حشره کش روی محصول پاشیده می شود و بقیه یا روی زمین می ریزد یا با جریان هوا وارد اتمسفر می شود. تراکم آلودگی هوایی در اطراف کارخانه های حشره کش سازی و مکانهایی که در آنها سمپاشی های پی در پی انجام می گیرد بسیار بالاست. آب با حشره کشهایی که هزاران کیلومتر دور از محل سمپاشی یا گردپاشی هستند آلوده می شود.

مطالب بیشتر در ادامه مطلب:


برچسب‌ها: سمپاشی

چگونه از کمبود آهن جلوگیری کنیم؟
۱۳٩۳/٥/۱۸ ساعت ۱:٥٧ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

ماده غذایی آهن، یکی از مواد غذایی کم مصرف است که وجود آن به اندازه کافی برای رشد گیاهان زراعی و باغی لازم است و در تشکیل سبزینه گیاهان زراعی و باغی نقش ارزنده ای دارد. به دلیل آهکی بودن بخش زیادی از خاکهای زراعی و باغی کشورمان، بسیاری از محصولات زراعی از کمبود آهن رنج می برند. نشانه های کمبود آهن معمولاً از برگهای جوانتر گیاه شروع می شود. دراثر کمبود آهن لکه های مایل به زرد بین رگبرگهای برگهای جوان ایجاد می شود ولی رگبرگها سبز باقی می مانند. با ادامه این کمبود و در مراحل بعدی، زردی در تمام برگ به سرعت پیشرفت می کند.
در موارد کمبود شدید آهن، برگها کاملاً به رنگ سفید درآمده و ممکن است سوختگی به صورت لکه هایی در تمام برگهای گیاه نمایان شود.
در برگهای غلات، کمبود ماده غذایی آهن به صورت نوارهای سبز و زرد رنگ در طول برگ دیده می شود. در این حالت رگبرگها به رنگ سبز و فاصله بین رگبرگها زرد می شود.بایستی توجه داشت که درفصل بهار که معمولاً رشد و نمو گیاه زیاد است، به علت کافی نبودن مقدار آهن جذب شده بوسیله گیاه، رنگ برگها زرد می شود. پس از فصل بهار که رشد و نمو گیاه کمتر می شود، مجدداً رنگ برگها کم کم سبز شده و بالاخره در آخر تابستان به محض اینکه رشد گیاهان زیاد شد، دوباره زردی در برگها بروز می کند.به خاطر داشته باشیم که زرد شدن برگها تنها در اثر کمبود آهن ایجاد نمی شود، بلکه ازت و تعدادی از عناصر غذایی دیگر و برخی از آفات و بیماریهای گیاهی نیز ممکن است باعث تغییر رنگ برگها شوند.

کمبود آهن

ابتدا کلروز در برگ‌های جوان دیده می‌شود. پهنک برگ سبز کم رنگ و بعد زرد و در بعضی موارد سفید می‌گردد. رگبرگ‌ها سبز باقی می‌مانند. در کمبود شدید لبه برگ‌ها حالت بافت مردگی نشان می‌دهند و قبل از بلوغ می‌افتند.

در ادامه با معرفی کود های مناسب هر گیاه و شناسایی علائم کمبود و ... همراه باشید:


برچسب‌ها: کمبود آهن, fe

دانلود جزوه فارسی ناهنجاری های فیزیولوژیک مرکبات
۱۳٩۳/٥/۱٤ ساعت ٢:۱۸ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

برگرفته از وبلاگ: گیاه پزشکی 20


برچسب‌ها:

دانلود جزوه فارسی بیماری های گردو
۱۳٩۳/٥/۱٤ ساعت ٢:۱٤ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

برگرفته از وبلاگ: گیاه پزشکی 20



خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا) {آخرین رویدادهای کشاورزی و صنایع غذایی}!
۱۳٩۳/٥/۱٤ ساعت ۱٠:٢٢ ‎ق.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

جهت ارسال اخبار و آخرین رویدادها بر روی تصویر بالا کلیک نمایید! 


برچسب‌ها:

آفت سرخرطومی حنایی خرما به کرمان نزدیک شد؛ کشاورزان شهدادی هوشیار باشید!
۱۳٩۳/٥/۱٠ ساعت ۸:٢٠ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: آفت سرخرطومی حنایی به 30 کیلومتری مرز این استان رسیده و ورود احتمالی این آفت تهدید جدی برای نخلستان ها است. (ایرنا)

این آفت جزو سوسک های چوب خوار خرما است که با توجه به تولید نسل بالا (در شرایط بهینه تا 18 نسل) میزان خسارت زایی آن در نخیلات بسیار بالا است.

کارشناسان بخش دولتی و شبکه های مراقبت و پیش آگاهی بخش کشاورزی باید ضمن بازدید از نخلستان ها و ردیابی تک تک درختان نخل در صورت مشاهده علایم به مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اطلاع دهند.

 این آفت رقم خرمای مضافتی و بزمانی را نسبت به سایر ارقام برای تغذیه بیشتر ترجیح می دهد.(این حشره قادر است روزانه 300 تخم بگذارد و به سرعت تکثیر شود).

 حمل و نقل هرگونه نهال و یا پاجوش خرما از استان زاهدان و شهرستان های جنوبی استان را با نظارت اداره قرنطینه انجام شود و همچنین از شما درخواست میشود برای تهیه پاجوش با مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مشورت کنید. 

در صورت مشاهده فروش نهال (پاجوش) نخل در سطح شهر به جهاد کشاورزی اطلاع دهند تا مجوز اداره گیاه پزشکی آن ها چک شود و از سالم بودن پاجوش ها اطمینان پیدا کنید.

در مورد خساراتی که این آفت میتواند به نخیلات وارد کند و تصاویری از آن در ادامه:



زیان علف های هرز در مزارع کشاورزی و ضرورت توجه به کانال های آبیاری
۱۳٩۳/٥/۱٠ ساعت ٢:٥٠ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

علف های هرز مقدار قابل توجهی آب را که باید به مصرف گیاهان زراعی برسد خود مصرف می کنند . وجود علف های هرز در کف و کنار جوی ها کند شدن حرکت آب و درنتیجه نفوذ بیشتر آب در زمین و خارج میشود.

با توجه به اینکه در مسیر های آیباری مزارع و باغ ها در شهداد به شکل نگران کننده ای علف های هرز مزاحم دیده میشود لازم دیده شد تا توضیحاتی از زیان آن و چگونگی از بین بردن علف هرز در جوی های آب برای علاقه مندان و کشاورزان عزیز در ادامه شرح دهم:



پیامهای ترویجی!
۱۳٩۳/٥/۸ ساعت ۱۱:٢٠ ‎ق.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

کشاورزان عزیز

هرس صحیح و حذف قسمت های آلوده درخت در کاهش آفات و افزایش محصول موثر است

جهت هرس درختان و خرید قلمه با کارشناسان خبره مشورت نمایید

کیفیت سموم مصرفی یکی از عوامل تاثیر گذار در کنار سایرعوامل (مانند کیفیت آب ،شرایط آب و هوا...) در کارایی سموم می باشد.

آیا می دانید یکی از مناسب ترین راه کنترل کرم گلوگاه انار جمع آوری و معدوم کردن انار باقیمانده باغات میباشد

جمع آوری انار باقی مانده موثر در کنترل کرم گلوگاه

امنیت غذایی در گروه صیانت از اراضی کشاورزی

با حفظ اراضی کشاورزی استقلال خود را حفظ کنیم

حفظ کاربری اراضی کشاورزی نوید بخش استقلال و خود کفایی فرداست

تخریب اراضی زراعی و باغها یعنی نابودی کشاورزی

مطالب بیشتر در ادامه:



اهمیت اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی
۱۳٩۳/٥/٥ ساعت ۱٠:٤٤ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

متاسفانه میزان مصرف آب در بخش کشاورزی شهداد یک فاجعه بزرگ است. حدود 94 درصد از مصرف آب ما صرف محصولات کشاورزی می شود. در مصرف آب برای کشاورزی تنها 30 درصد حجم مصرف کنونی، می تواند کافی باشد اما متاسفانه حدود 70 درصد از این آب هدر می رود. زیرا بعد از این همه سال و پیشرفت هایی که در جهان صورت گرفته است ما هنوز از روش غرقابی در اکثر زمین های کشاورزی استفاده میکنیم!!!

میزان استفاده از آب کشاورزی در شهداد  بسیار زیاد - با هدررفت 65 درصد در آبیاری سنتی- است و با میانگین کشاورزی نوین (استفاده از 70 درصد کل آب مصرف شده) فاصله زیادی دارد.

 استفاده از شیوه ­های نوین آبیاری نیز به سرمایه زیادی نیاز دارد؛ هزینه احداث سامانه آبیاری بارانی در هر هکتار 2 تا 5.2 میلیون تومان و آبیاری قطره­ ای 4 تا 5.4  میلیون تومان است.

«میزان زیادی از این آب ها یا تبخیر می شود یا وارد زمین، که البته این کار باعث می شود که دیگر این آب ها کاملا غیرقابل دسترس باشند در حالی که می توانیم از سیستم های قطره ای، بارانی یا مه پاش در بخش آبرسانی به زمین های کشاورزی استفاده کنیم که باعث می شود میزان تبخیر و میزان اتلاف آبی که از دسترس خارج می شود بسیار کمتر باشد و راندمان آب هم بسیار بالاتر برود. 

تعاریف و اقلام آماری بخش آب جهت اطلاع همراهان وبلاگ در ادامه :



راهکار ثبت حشره جدید از راسته Mantodea !!!
۱۳٩۳/٥/٤ ساعت ۱:٤٧ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

در تاریخ : سه شنبه ، سپتامبر 12، 2013 آقای ابراهیمی زاده مسئول میراث فرهنگی و خبرنگار وبلاگ وزین شهداد باستان اعلام مشاهده گونه جدیدی حشره در طول سفرشان به منطقه گندم بریان کردند. ایشان موجود زنده(حشره) را به دانشگاه شیراز ارسال نمودند.{با تشکر از آقای ابراهیمی زاده بخاطر لطف و همکاری بسیار خوب و دلسوزانه}.

این حشره در دانشگاه شیراز توسط اساتید حشره شناسی(دکتر حسامی :استادیارو دکتر غیبی: استادیار) مورد بررسی قرار گرفت و بعد از نیافتن و عدم شناسایی تصاویری از حشره در حالتی که فیکس شد به یکی از اساتید مجرب توسط استاد راهنمای اینجانب به (مرکز) دکتر ماتیاس خوار سرپرست DPT حشره شناسی موزه تاریخ طبیعی نوشاتل ارسال گردید.

نتیجه پاسخ ایمیل:

دکتر ماتیاس خوار

سرپرست DPT حشره شناسی

موزه تاریخ طبیعی نوشاتل 

از همکاری با اساتید ابراز خرسندی کردند و در پاسخ به شناسایی حشره مورد نظر به دلیل این که مرحله زندگی آن به فرم نابالغ بود و برای شناسایی نیاز به فرم بالغ هست بر اساس خصوصیات مورفولوژیک حشره بین دو جنس جنس (Eremiaphila و Heteronutarsus) اختلاف دانستند که نیازمند پیدا کردن حشره بالغ برای ثبت در حشرات جدید الکشف و برای اولین بار در ایران هست. ایشان بیان داشتند: چند سال پیش من شروع به سفر به شبه جزیره عربستان به جمع آوری نمونه که نمونه ای شبیه دیدم که تا زمان پیدا شدن حشره بالغ چیزی به ذهنم نمیرسد و شاید حشره ای جدید و برای اولین بار در دنیا به شمار برود!.

لذا از همه عزیزانی که به منطقه گندم بریان سفر میکنند ضمن تاکید بر وجود موجود زنده در این منطقه گرم تقاضا دارم در صورت مشاهده وسایل و تور حشره گیری و یا ظرفی حشره مورد نظر را که دارای بالپوش باشد را تصویر تهیه کنند و موجبات ثبت این موجود زنده را فراهم آوریم.

تصاویر بیشتر از اجزاء بدن این حشره در ادامه مطلب:



کشاورزی ارگانیک چیست؟!
۱۳٩۳/٥/٢ ساعت ۳:٤٥ ‎ب.ظ | نوشته ‌شده به دست سعیدمومن زاده خبیصی | ( نظرات )

یکی از تصورات اشتباه در مورد کشاورزی ارگانیک آن است که این شیوه کشاورز بی نیاز از کاربرد مواد شیمیایی می باشد. باید  توجه داشت که ساختمان تمام موجودات زنده و غیرزنده، از ترکیبات شیمیایی تشکیل شده است. 

تصور اشتباه دیگر از کشاورزی ارگانیک، آن است که تصور می شود منظور از کشاورزی ارگانیک یعنی بازگشت به کشاورزی سنتی که سال ها قبل از مکانیزه شدن کشاورزی رواج داشته است.

اسامی و اصطلاحات متعددی تحت عنوان کشاورزی ارگانیک وجود دارد. گفته می شود که در سراسر دنیا حدوداً 16 نام متفاوت از آنچه که کشاورزی ارگانیک می نامیم وجود دارد. برخی از شناخته شده ترین آنها، کشاورزی زیستی، کشاورزی بیولوژیک، کشاورزی تجدید شونده و کشاورزی پایدار است.

اطلاعات مفیدی برای آن دسته از عزیزانی که اطلاعاتی در این مورد از نویسنده وبلاگ خواستند همراه با توضیحات کامل گذاشته شد تا از نام کشاورزی ارگانیک برداشت اشتباه نشود!:



 
موضوعات
لینک دوستان
دیگر موارد
تماس با ما

.